Solicítanos información

Utiliza el formulario o envíanos un email a [email protected] si quieres ponerte en contacto con nosotros.

Formulario con campos:

2 columnas:
Nombre* | Apellidos*

1 columna:

Empresa *

Cargo

Mail corporativo * (No puede ser Gmail, yahoo, Hotmail.)

En qué estas interesado (Desplegable Multiopción con siguientes):
- Todos grupos de soluciones
- Una consulta genérica
- Una colaboración

Mensaje *

Protección datos (El mismo que hay en SEMIC. Podemos hacer que no aparezca hasta que no empiezan a rellenar algun campo?)
- Nuestro texto legal
- Checklist aviso legal *
- Checklist comercial *

S’ha demostrat en reiterats estudis que l’IoT o Internet de les Coses pot ajudar a prevenir riscos laborals. I és que la tecnologia tindrà un impacte positiu en la nostra salut evitant males postures, llum insuficient, estrès tèrmic, i més.

 

Accidents laborals a Espanya al 2020

Durant la primera meitat de 2020 s’han produït a Espanya 267.261 accidents laborals amb baixa, durant la jornada laboral, dels quals els més comuns foren: accidents de tràfic, cops contra un objecte immòbil metre el treballador estava en moviment, sobre esforç físic amb mals al sistema múscul esquelètic, xocs contra un objecte en moviment i contacte amb eines de materials tallants o durs.

Segons les del Ministeri de Treball i Economia Social, les comunitats autònomes on més accidents laborals els produeixen són Andalusia, Catalunya, la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana i el País Basc.

 

Mapa dels llocs amb més accidents laborals a Espanya al 2020

 

Gairebé el 74% dels accidents els pateixen els homes i la franja d’edat més afectada és la de 40 a 44 anys, seguida de la de 45 a 49 anys i la de 35 a 39 anys, en tercer lloc. Les dones que sofreixen més accidents es comprenen entre els 45 i els 49 anys, seguides per les de 50 a 54 anys i les de 40 a 44 anys en últim lloc.

Al 2020 els 3 sectors laborals amb més accidents foren la indústria manufacturera, la construcció i el comerç al per major i menor. Així que si la teva empresa es dedica a algun d’aquests sectors, et recomanem que segueixis llegint perquè les aplicacions de l’IoT poden ser de gran ajuda per a prevenir riscos laborals.

 

Què poden fer els sensors IoT als llocs de feina?

Amb els dispositius i sensors IoT, com els d’Aruba Networks, es poden obtenir gran quantitat de dades (de geolocalització, vibracions, temperatures i gasos, presència i mesura del soroll, entre molts d’altres) que poden ajudar a entendre millor els entorns de treball.

Els dispositius IoT obtenen les dades i envies la informació per a que després pugui ser analitzada i tractada a través de sistemes de Big Data i algoritmes per a explotar les dades amb intel3ligència artificial i processos de Machine learning i així obtenir avantatges com prevenir accidents laborals, millorar la seguretat laboral i reduir els temps de resposta en emergències. Els sistemes d’IoT ajuden a prendre millors decisions empresarials, ja que gràcies a l’IoT es disposa de la informació necessària per a optimitzar recursos.  

Et donem alguns exemples de casos pràctics d’aplicació de l’IoT per a la prevenció de riscos laborals:

  • Cascs i armilles intel·ligents: aquests objectes són capaços d’obtenir dades en temps real i obtenir patrons de comportament i models predictius per a evitar accidents en la indústria de la construcció, la mineria, la seguretat vial, els bombers i altres equips d’emergència, ...etc.
  • Mapes de calor: que si jo tinc fred i el meu company calor... Quantes vegades hauràs tingut una discussió similar a la feina? El termòstat pot ser una causa d’estrès a la feina, per això, existeixen els nous mapes de temperatures que poden ajudar a realitzar un millor sistema de calefacció i aire condicionat, detallant la temperatura de cada part de l’oficina o lloc de feina.
  • Grues de torre: l’IoT pot avisar al conductor d’una grua en cas d’existir algun punt cec i perill de col·lisió.
  • Vehicles: els sensors IoT de geolocalització són dels més utilitzats i poden generar alertes en temps real per a evitar accidents, així com facilitar dades per a descobrir estils de conducció que puguin ocasionar accidents (frenades, girs bruscs, superació del límit de velocitat,...) i informar d’averies i sinistres.
  • Edificis intel·ligents: monitoritzen el personal per a millorar la seguretat laboral. Es pot conèixer la posició i el número de treballadors en cada sala gràcies a l’ús de gràfics en 4D i en cas d’existir una amenaça d’accident, el sistema envia una alerta al treballador a través del seu dispositiu mòbil.
  • Grans instal·lacions industrials: la tecnologia IoT pot utilitzar-se a manera proactiva per a supervisar accionaments per motor, vàlvules i bombes, detectar problemes abans de que es produeixin i millorar la productivitat i eficàcia. A la vegada, en grans naus l’IoT pot ajudar als usuaris en el seu desplaçament i evitar situacions perilloses.

 

Aruba, la tecnologia IoT que ajuda a prevenir riscos laborals

A ACTIUM Digital treballem amb la tecnologia d’Aruba perquè permet fer un seguiment real de les dades i augmentar la productivitat gràcies a la capacitat de transformació de les experiències entre persones, màquines i persones. Som especialistes en IoT per a hospitals i centres mèdics, centres educatius, entitats públiques, turisme intel·ligent, botigues i retail i màrqueting 4.0. Vols saber-ne més? Descobreix aquí les nostres solucions d’IoT!

Aruba ofereix les solucions d’infraestructura Wireless més flexibles, completes i fiables del mercat. És una tecnologia segura davant les ciberamenaces i permet una experiència d’usuari totalment personalitzada gràcies als beacons.

És el moment de la transformació digital de la teva empresa, és el moment d’aplicar l’IoT i ser conscient de tota la informació que pots tenir al teu abast. Sol·licita més informació i un dels nostres consultors especialistes en transformació digital es posarà en contacte per a començar el teu projecte IoT!

 

Calendari eCommerce 2021

 

Compartir:

Comentaris


Solució relacionada