Solicítanos información

Utiliza el formulario o envíanos un email a [email protected] si quieres ponerte en contacto con nosotros.

Formulario con campos:

2 columnas:
Nombre* | Apellidos*

1 columna:

Empresa *

Cargo

Mail corporativo * (No puede ser Gmail, yahoo, Hotmail.)

En qué estas interesado (Desplegable Multiopción con siguientes):
- Todos grupos de soluciones
- Una consulta genérica
- Una colaboración

Mensaje *

Protección datos (El mismo que hay en SEMIC. Podemos hacer que no aparezca hasta que no empiezan a rellenar algun campo?)
- Nuestro texto legal
- Checklist aviso legal *
- Checklist comercial *

Les sigles IOT, en anglès Internet of Things, fan referència a l’Internet de les Coses. És a dir, es tracta d’una xarxa d’objectes físics (com ara vehicles, màquines, electrodomèstics, calçat, mobles, ...) que utilitza sensors i APIs per a connectar-se i intercanviar dades per internet sense necessitat d’interaccions humanes.

I encara que la conceptualització de l’IoT va sorgir a l’any 1999, és un procés que duia dècades gestant-se i que avui en dia es veu com una eina potencia per a la revolució i transformació digital.

De fet, si ets dels que utilitza un smartphone diàriament és molt probable que estiguis fent ús de l’Internet de les Coses i potser no te n’havies donat compte. Per exemple, si amb el teu telèfon mòbil intel·ligent et connectes a la teva televisió per a veure una sèrie a Netflix o a HBO o bé controles les càmeres de videovigilància de casa teva a distància, estàs utilitzant tecnologies IoT.

Actualment, la revolució digital la lidera l’IoT junt a la Intel·ligència Artificial, el Big Data, el núvol (Cloud) i el Machine Learning. Aquestes cinc s’estan consolidant com les tendències tecnològiques emergents més potents en el mercat.

Els dispositius intel·ligents generen una gran quantitat de dades que es poden i deuen analitzar per a obtenir beneficis. Amb aquetes, les empreses podran realitzar gestions comercials que les ajudin a augmentar els seus ingressos.

 

Ciberseguretat en l' IoT o Internet de les coses

El fet de tenir-ho tot connectat planteja una sèrie de preocupacions a nivell global. I és que si abans es podien hackejar els ordenadors, ara també es podrà fer amb tots aquells objectes que estiguin connectats a la xarxa: des de les persianes d’una casa, passant per un rellotge digital i fins i tot un cotxe. T’imagines llevar-te un dia i intentar posar en marxar el cotxe per anar a treballar però no poder perquè està hackejat? Doncs encara que sembli ciència ficció, molt aviat podria ser possible.

Per això, segons Miguel González-Sancho, cap del departament de Ciberseguretat, Tecnologia i Desenvolupament de Capacitats en la Comissió Europea, s’ha proposat un reglament de certificació de dispositius en ciberseguretat, que haurà de contestar a les necessitats d’un ecosistema on han de conviure la seguretat de l’usuari i les oportunitats de la indústria. L’objectiu és establir un marc europeu per assegurar que es respecten i apliquen els estàndards en ciberseguretat

 

L' IoT en les Smart Cities

Les ciutats també es poden beneficiar de l’Internet de les coses per aconseguir ser més intel·ligents i eficients pels seus ciutadans. Com? Doncs per exemple, si els semàfors estiguessin connectats a un circuit de càmeres distribuïdes pel nucli urbà que poguessin identificar el nivell de trànsit i el moviment de masses, podrien anar canviant per a reduir el flux de trànsit, evitant que haguessis d’esperar en un semàfor quan no passa ningú. Amb aquest tipus de tecnologia seria més fàcil la implantació dels cotxes o autobusos autònoms.

I això solament és un exemple, perquè l’IoT obre un finestral de possibilitats. Està demostrat que l’Internet de les Coses repercutirà en assumptes globals com la sostenibilitat en les Smart Cities. L’IoT és tota una revolució digital que modificarà molts hàbits humans així com llocs de feina.

 

L'evolució dels dispositius connectats a la xarxa, evolució de dispositius IoT

Per aconseguir un món interconnectat encara queda camí per recórrer, però les dades mostren una creixent tendència.

Els últims estudis realitzats al 2018 afirmen que el 53% de la població disposa d’accés a Internet (un 7% més que l’any anterior, al 2017) i que el 75% d’aquests utilitzen les xarxes socials de manera habitual.

Altres estudis, realitzats per grans multinacionals del món IT, preveuen que al 2020 hi haurà més de 30 billons de dispositius intel·ligents connectats a Internet i que al 2024 aquesta xifra es duplicarà fins a aconseguir els 60 billons. Serà, sens dubte, una gran oportunitat de negoci i llocs de treball. Les noves tecnologies necessitaran a molts professionals que puguin programar-les, idear-les i investigar-les.

crecimiento dispositivos IoT

Imagen de Statista.com

 

 A nivell d’empresa, les que ja han adoptat solucions IoT preveuen que el 50% dels processos del seu negoci inclouran  aquesta tecnologia el 2022. I per tant, al tenir un gran volum de dades que poder analitzar, preveuen aplicar la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning i el Business Intelligence per a extreure informació important i actuar de manera eficient per a obtenir majors beneficis econòmics.

 

Si tens una pime, has de saber que pots implantar IoT amb un ERP com SAP Business One, el sistema de planificació de recursos empresarials més utilitzar per petites i mitjanes empreses a nivell mundial. SAP Business One et permet controlar el teu negoci millorant els processos clau, obtenint informació estratègica per a prendre decisions basades en informació en temps real i així impulsar el creixement sostenible de la teva empresa.

Per acabar, tan sols en falta dir que si estàs interessat/da en IoT, conegut també com l’Internet de les Coses, ara és el moment d’apostar-hi. Aprofita les noves tecnologies per a millorar en productivitat, eficàcia i creixement de negoci!

Si no saps com fer-ho, escriu-nos a [email protected] o deixa’ns les teves dades en aquest formulari i un dels nostres consultors experts es posarà en contacte amb tu per ajudar-te en la transformació digital de la teva empresa.

No et quedis enrere, dóna un salt cap al futur!

Calendari eCommerce 2021

 

Compartir:

Comentaris


Solució relacionada