Solicítanos información

Utiliza el formulario o envíanos un email a [email protected] si quieres ponerte en contacto con nosotros.

Formulario con campos:

2 columnas:
Nombre* | Apellidos*

1 columna:

Empresa *

Cargo

Mail corporativo * (No puede ser Gmail, yahoo, Hotmail.)

En qué estas interesado (Desplegable Multiopción con siguientes):
- Todos grupos de soluciones
- Una consulta genérica
- Una colaboración

Mensaje *

Protección datos (El mismo que hay en SEMIC. Podemos hacer que no aparezca hasta que no empiezan a rellenar algun campo?)
- Nuestro texto legal
- Checklist aviso legal *
- Checklist comercial *

 

Cada cop més les empreses busquen impulsar l’ús de la tecnologia per a optimitzar els processos diaris i les gestions internes per a avançar en la seva estratègia de transformació digital. I una de les eines pels negocis que necessiten cobrir processos específics i únics és la implantació d’una web app a mida.

 

Però... què és una Web App a mida?

Una aplicació web (o Web App) a mida és eina tecnològica dissenyada i desenvolupada de forma específica per a cobrir un conjunt de necessitats i processos concrets d’una empresa. Una oportunitat tecnològica per a transformar els processos tradicionals, apoderant als treballadors de majors funcionalitats i a més en un entorn més còmodes i pensat per a fomentar la mobilitat.

La principal motivació de les empreses en la consideració d’aquest tipus de solucions és l’alt nivell de personalització i adaptació a processos concrets del seu negoci, però a la vegada en una interfície Web dissenyada tenint en compte la UX/UI (experiència d’usuari), de manera que sigui usable, intuïtiva i de fàcil aprenentatge. I sense oblidar, les grans facilitats d’accessibilitat i mobilitat que ofereix una solució entorn web: des de qualsevol lloc i dispositiu, en qualsevol moment.

A més, les web app a mida disposen d’una completa capacitat d’integració amb l’ERP, de manera que es nodreix i complementa a la gestió integral de l’empresa: una necessitat cada cop més rellevant en qualsevol model de negoci degut a la gran correlació i interdependència entre tots els processos de l’empresa i fent possible una analítica empresarial de tot el negoci en temps real.

Cas real: per un dels nostres clients vam desenvolupar una Web App a mida per a gestionar les ordres de treball amb els seus tractoristes. Els tractoristes ara poden accedir al panell de les seves tasques des del seu dispositiu mòbil al propi tractor, i l’empresa ha obtingut una major comunicació, eficàcia i completa traçabilitat. Fins i tot, la possibilitat d’interpretar les dades en temps real, no tan sols els permet millorar dia a dia, sinó que poden modificar les ordres de treball de forma simple a cada treballador en funció de les dades obtingudes en cada moment. .  

Les tendències de les Web App a mida

El desenvolupament d’aplicacions web pensades i creades per a satisfer necessitats concretes està a l’ordre del dia i aquestes són algunes de les tendències estrella:

1. No oblidis l'opció d'interfície fosca

Els dark modes estan de moda des de fa uns anys, ja que a més de minimitzar la fatiga visual que es pot produir després de moltes hores treballant davant de la pantalla, també aporten un toc elegant al disseny. Aquest mode, serà d’especial rellevància en aquells entorns de treball amb una il•luminació que dificulta la visibilitat de les pantalles habituals.

Sens dubte, una prestació que ha de tenir si o si, tot i que la nostra recomanació és que existeixi la possibilitat de canviar el mode de visualització (clar o fosc) perquè cada usuari pugui escollir la seva preferència. (No hem d’oblidar la gran importància de l’experiència d’usuari, i contra major personalització, millor!).

2. Explota les notificacions push

Les notificacions push és la forma de comunicació de qualsevol aplicatiu en la que l’origen de la petició de llançar la notificació ve determinada per part de l’empresa.

Aquesta funcionalitat no era comú a les web app fins fa uns mesos, però cada cop s’està trobant majors prestacions a aquest tipus de tecnologia. Per a les empreses és molt interessant poder enviar notificacions als seus treballadors, i més si es pot fer de forma discriminada (enviar notificacions personalitzades, o per a perfils o zones concretes). D’aquesta manera, s’aconsegueix un nivell de comunicació més directe i personalitzat. A més, les notificacions poden venir determinades pel propi sistema mitjançant automatitzacions en les que es busca fer més productiu i eficient a cada treballador. I fins i tot, gràcies a la revolució de l’IoT, es pot complementar la interacció de cada treballador amb el seu entorn.

Tipus de notificacions: existeixen infinitat de possibilitats, des d’actualitzacions de productes, alertes per modificacions a les ordres de producció, avisos per detecció d’averies o errors, notificacions per geolocalització dels usuaris.... Això si, el més important és fer-ho en la justa mesura perquè ajudi als usuaris de l’eina i no acabi suposant una distracció o molèstia.  

Notificaciones push web app a medida

                                                                                                                                                                                                                      

3. Realitat virtual (RV) i realitat augmentada (RA).

Són dues tecnologies emergents que cada cop més tenen major aplicació en totes les àrees d’un negoci, i per suposat també a les web app a mida. Tots coneixem la realitat augmentada, que és tendència entre els usuaris d’aplicacions com TikTok i Instagram on s’utilitza per a molts filtres i la realitat virtual que ha arribat a les nostres vides sobretot en el món dels videojocs.

I com s’aplica a una empresa? Aquestes tecnologies tenen un gran potencial en molts negocis, i a mesura que els seu accés sigui més econòmic anirà creixent el seu ús. Per exemple, en fabricants i empreses de producció, s’aprofiten d’aquestes tecnologies pel disseny de les seves peces i productes de forma més ràpida i econòmica. A més, junt a tecnologies com la impressió 3D, aquestes empreses aconsegueixen una agilitat impensable fa pocs anys i redueixen grans costos com per exemple en la fabricació de motlles.

Sense dubte, un clar exemple de transformació digital.

4. Pensant en la tecnologia 5G

L’arribada del 5G (quinta generació de tecnologia mòbil) és imminent i les possibilitats que ofereix a nivell tecnològic són immenses: major velocitat de connexions entre 10 i 20 cops més ràpides, major eficiència de connexió, disminució de la latència, major capacitat de dispositius connectats, millora del rendiment general de la xarxa,...

No hi ha cap dubte que els ecosistemes digitals de les empreses cada cop estan més interconnectats i són més interdependents. I més, quan s’apliquen capes, analítica empresarial, IA, Big Data... Per aquest motiu, pensar en 5G dins d’una web app a mida serà cada cop més necessari.

5. Assistència amb XatBots

Els xatbots són ja una de les eines d’intel•ligència artificial més utilitzades en el món web. Gràcies als xatbots es pot oferir un servei d’atenció automatitzat en el que es simula una conversació amb l’usuari per a donar resposta a les seves preguntes.

La principal aplicació des xatbots en pàgines web és l’atenció als clients, oferint informació sobre els productes o l’estat de la comanda. Però també pot aprofitar-se aquesta tecnologia per a les web app a mida d’ús intern, en la que es faciliti als treballadors accés a informació concreta.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Chat bot en web app

 

6. Blockchain i seguretat

És essencial per a les web app a mida que necessiten alts nivells de seguretat. El blockchain permet l’emmagatzematge de dades col•lectives i descentralitzades de manera segura, eliminant els intermediaris en les transaccions.

En alguns sectors com les LegalTech, sector immobiliari (amb Smart Contracts), empreses de Ciberseguretat, o en el sector d’assegurances (per evitar el frau), s’està incrementant la necessitat d’aquesta tecnologia en les seves aplicacions.  

7. Reconeixement de veu

Els assistents de veu com l’Alexa o la Siri, s’han convertit en un acompanyament diari per a moltes persones. I és que gràcies a l’IA les millores en la cerca per veu en les aplicacions o eines web són cada cop més freqüents. Google, Amazon, Microsoft, Apple i altres grans empreses ja utilitzen el reconeixement de veu per a aconseguir nous nivells d’innovació dins de les seves estratègies de transformació digital. T’agradaria que la teva empresa també ho fes?

A la teva empresa també té cabuda aquesta tecnologia. Per exemple, a ACTIUM Digital hem treballat en la integració de l’ERP SAP Business One amb Alexa, per a poder accedir a dades concretes de l’empresa mitjançant la cerca per veu. T’imagines preguntant a l’Alexa quina serà la previsió de vendes del pròxim trimestre?

 

I fins aquí les 7 tendència que creiem que totes les web app a mida tindran a partir d’ara. Esperem que t’hagi estat d’interès i pugui ser-te d’ajuda si ja tens aplicatiu web o si estàs considerant el seu desenvolupament.

Com sempre, si tens qualsevol dubte, necessites ajudar per a necessitats molt concretes que no saps com solucionar per la teva empresa i desitges que un equip especialista en transformació digital i eines web plantegi una solució, envia’ns un missatge a través d’aquest enllaç.

Segur que entre el teu equip i el nostre equip aconseguim un projecte de web app a mida que et sorprendrà!

Compartir:

Comentaris


Solució relacionada